Epeúti rák


Irodalom 1. Altemeier W.

Az epehólyag tárolja az epét, a máj által termelt folyadékot, amely segít a zsír megemésztésében. Az epe a vékonybélbe ürül az epevezetéken keresztül.

epeúti rák vastagbél- és aranyérrák

Epeúti rák az epevezeték bármely részén kialakulhat. A következőkben az epeúti rák tüneteiről és kezeléséről tájékozódhat.

epeúti rák vastagbélrák mmr

Korai szakaszában az epeúti rák általában nem okoz tüneteket. Gyakran az epekövek eltávolítása során derül ki a rák.

epeúti rák hogyan nyilvánul meg az emberi papilloma vírus

Rutin fizikális epeúti rák során a korai daganatok nem láthatók vagy érezhetők. A jelentkező tünetek a következők: A sárgaság a leggyakoribb tünete az epeúti ráknak. A sárgaság hatására a bőr és a szemfehérje sárgás elszíneződést mutat. Ennek az az oka, hogy a máj nem tudja kiüríteni az epét, ami miatt a bilirubin szintje megemelkedik a vérben.

epeúti rák vény nélkül kapható féregdrogok

Epeúti rák a sárgaság leggyakoribb oka nem az epeúti rák, hanem a hepatitis. Mivel a betegség a kezdeti szakaszban nem okoz tüneteket, így amikor felfedezik, már elég fejlett állapotban van.

A műtét olykor segíthet elviselni a fájdalmat, és megelőzni a szövődményeket. A műtét során visszaállítják az epe áramlását, vagy katétert vezetnek be, amellyel az epe a vékonybélbe juttatható, vagy kivezethető a testből. Külső sugárzás esetén a testen kívülről ölik meg a rákos sejteket.

Kónya Judit, családorvos Az epehólyag-daganat nem túl gyakori betegség. Az emésztőrendszer rosszindulatú daganatai közül az ötödik leggyakoribb, a halálesetet okozó rákos megbetegedések rangsorában pedig a kilencedik.

A brachyterápia során pedig radioaktív anyagot juttatnak a testbe. A sugárkezelést a műtét után is használják a maradék rákos sejtek megölésére. Rákellenes gyógyszereket juttatnak be a szervezetbe, melynek hatására csökken a daganat mérete a műtét előtt.

epeúti rák a féreg bullish oka