Grillezett gomba


Gombagrillezés egyszerűen Újra itt a nyár, beköszöntött a grillszezon! Különféle termesztett gombákat kertben és konyhában is gyorsan, egyszerűen grillezhetünk, ami nem elhanyagolható szempont a mai rohanó világban.

grillezett gomba

Első lépésként készítsünk alap páclevet olívaolajból, sóból, borsból, fokhagymából, metélőhagymából és ízlés szerint bármilyen más zöldfűszerből bazsalikom, petrezselyem, stb. A páclével sütés előtt locsoljuk meg a grillezni kívánt gombákat.

grillezett gomba

A kis és közepes gombákat nyársra húzva akár önmagában, akár cukkinivel, paprikával, hagymával együtt, az alap páclével meglocsolva grillezzük meg. A közepes méretű gombákat szeleteljük ujjnyi vastagságra és páclében forgassuk meg és grillezzük.

grillezett gomba

Többféleképpen tálalhatjuk: önmagában, pirítóson vagy köretként és salátaként. A nagy kalapú grillezett gomba bélben oldódó kapszula barna csiperkegombákat — a tönköt kiszedve — töltsük meg.

A töltelék elkészítéséhez idényzöldségeket és -fűszereket használjunk: grillezett gomba alap páclébe tegyünk apróra vágott paradicsomot, gombatönköt és újhagymát.

grillezett gomba

A nagy gombákat vágjuk vastag szeletekre vagy egészben sózzuk, borsozzuk. Pici olajon pár perc alatt mindkét oldalát hirtelen süssük át. Grillezett húsokkal kitűnő! A laskagombát szedjük levelekre és úgy grillezzük meg mindkét oldalát pár percig.

grillezett gomba

Ha maradt grillezett gomba, hűtőben tárolva másnap felhasználhatjuk. Kockákra vágva, egyéb zöldségekkel finom salátát készíthetünk belőle. Ne felejtsük el, hogy a termesztett gombát NE hámozzuk, csak folyó víz alatt gyorsan öblítsük le.

grillezett gomba