Gyomorrák emedicin. Hogyan lehet diagnosztizálni és kezelni a fekélyes vastagbélgyulladást


hpv ne demek condyloma acuminata terhesség alatt

Gyomor carcinoma RO: Carcinomul gastric; EN: Gastric cancer A gyomor leggyakoribb rosszindulatú daganatait, a hámsejtekből kiinduló, gyomorcarcinomák képviselik. Ezen kívül, kisebb százalékban ugyan, de még előfordulnak limfomák, carcinoid tumorok és stromalis tumorok.

papillomavírus okai és tünetei férgek a terhesség kezelésére

Gyomorrák emedicin két morfológiai típust különböztetünk meg ez a Lauren-féle osztályozás : intestinalis típus: a gyomor mucintermelő sejtjeiből ered, és olyan hámból származik, amely előzetesen intestinalis metapláziát szenvedett lásd Krónikus gastritis diffúz típus: a gyomor mucintermelő sejtjeiből közvetlen úton keletkezik, nincs összefüggésben a krónikus gyomorrák emedicin A gyomorfal invázójának a foka szerint az alább típusokat különböztetjük meg: korai gyomorcarcinoma: a hámra és submucosara korlátozódik, általában dysplasia talaján alakul ki késői gyomorcarcinoma: a submucosánál mélyebbre, a gyomorfal izomrétegét is infiltrálja M: Leggyakrabban a kisgörbület antropyloricus területén jelennek meg.

A diffúz formában a sejtek, a felhalmozódó mucin nyák miatt pecsétgyűrű alakot vesznek fel carcinoma sigillocellulare.

férgek és paraziták megelőzése gyermekeknél rehabilitáció a condyloma eltávolítása után

A pecsétgyűrűsejtes carcinoma előrehaladott esetben gyomorrák emedicin metasztázist adhat a petefészkekbe, ez a Krukenberg-tumor. További olvasnivaló:.