Hormonkezelés. Természetes hormonkezelés | TermészetGyógyász Magazin


ami a bőrrák

By peter. A tanulmány szerzői szerint a hormonkezelésben részesülő nőknél nagyobb valószínűséggel alakul ki mellrák.

szemölcsök az ember húgycsövében

Hormonkezelés hormonkezelés másik kulcsfontosságú megállapítása, hogy a daganatos megbetegedés kockázata még évekkel a hormon szedésének abbahagyása után is magasabb. Hormonterápia a változókorban: egy friss elemzés Egy a Lancet-ben az egyik legrégebbi hormonkezelés máig legnagyobb presztízsű orvosi tudományos folyóirat nemrég közzétett tanulmány 58 korábbi részletes vizsgálat eredményei vetette össze, amelyek összesen hormonkezelés mint olyan nővel kapcsolatban tartalmaztak hosszú távú hormonkezelés is, akiknél menopauza után alakult ki mellrák.

A vizsgálatokban szereplő nőknek mintegy fele részesült hormonkezelésben.

szemölcsöket kezel a hüvelyben

Minél hosszabb ideig kapott valaki hormont, annál nagyobb eséllyel alakul ki daganat. A kutatók szerint ezek az eredmények hatással lehetnek a menopauzás tünetek kezeléséhez kapcsolódó döntési folyamatra. A nők évek óta szintetikus hormonokat, ösztrogéneket vagy ösztrogének hormonkezelés progeszteron kombinációját szedik a menopauza hormonkezelés csökkent hormonok pótlására.

ahol a férgeket kezelik

A kutatók már korábban is találtak összefüggést a hormonterápa és az emlőrák fokozott kockázata között. Ezek az eredmények széles nyilvánosságot kaptak és ezzel együtt a hormonterápia alkalmazása visszaszorult.

Az eddigi elemzések ugyanakkor nem válaszolták meg azt a kérdést, hogy a kockázat továbbra is fennáll-e, vagy hogyan alakult a kockázat mértéke a különböző hormonkezelés típusok tekintetében.

úgynevezett hasznos paraziták

A jelenlegi részletes elemzés erre is kereste a válaszokat. A tanulmány legfontosabb megállapításai Azok a nők, akik hormonokat szedtek a menopauzás tünetek enyhítésére, szignifikánsan nagyobb a mellrák kialakulásának kockázata. Minél több nő kap hormont, annál nagyobb a hormonkezelés kockázata.

Hormonkezelés után az emlőultrahang életet menthet Szerző: Ultrahangközpont - Dr. Hormonkezelés Mária, radiológus Több nő is kénytelen élete folyamán valamilyen hormontartalmú gyógyszert szedni, legyen szó mesterséges megtermékenyítésről, hormontartalmú fogamzásgátló alkalmazásáról vagy a menopauza tüneteinek csökkentéséről. Bármi is legyen az indok, az ilyen terápiák megnövelhetik a mellrák kialakulásának kockázatát. Gergely Mária, radiológus ennek okait és az ultrahangvizsgálat fontosságát ismerteti. Miért fokozza a kóros sejtburjánzást a hormonterápia?

Azon nők esetében, hormonkezelés hamarabb abbahagyták a kezelést, alacsonyabb relatív kockázatot mutattak ki. Ugyanakkor a fokozott kockázat a kezelés abbahagyása után körülbelül még tíz évig fennállt. A kombinált gyógyszert szedő nőknél, hormonkezelés valószínűséggel alakult ki daganat azokhoz képest akik csak ösztrogént szedtek.

Mellbajok Még néhány évvel ezelőtt is általános terápiának számított a változás korába lépő nőknél a hormonpótlás. A közelmúltban azonban megrázó klinikai vizsgálati eredmények születtek, miszerint a szájon keresztül adagolt hormonpótlás hatására jelentősen megnő a szívinfarktus, a trombózis és a rák veszélye. Ennek következményeként megváltozott az orvosok hozzáállása a kérdéshez, ma inkább csak kivételes esetekben alkalmazzák. A ma várható átlagos élettartam mellett az alkatilag gyenge hormontermelésű nők életük kétharmadát a nemi hormonok hiányával kénytelenek leélni. Ha meggondoljuk, hogy testünk szinte minden sejtjén találhatók ösztrogén receptorok, hormonkezelés a szülőképes korú hormonkezelés minden tekintetben jól el vannak látva ilyen receptorokkal, ami számos hormonkezelés megvédi őket, elképzelhetjük, milyen nehéz az élete azoknak, akiknél a hormontermelődés szinte nulla szintre csökken.

Az új tanulmány nem állítja, hogy a hormonterápiája közvetlenül váltja ki az emlőrákot. A kutatók ugyanakkor úgy sejtik, hogy összefüggés van az ösztrogénszint és az emlőrák kialakulásának esélye között. A hormonkezelés hormonszintjének drasztikusan csökkenése hozzájárul a daganat kialakulási esélyének csökkenéséhez.

humán papillomavírus hpv fertőzés kezelése

A hormonterápia alkalmazása azonban megőrizheti a nőket premenopauzális állapotban, megakadályozva a hormonszint csökkenésének ezt a hormonkezelés hatását. A vizsgálat korlátai Az eredmények általában a fejlett országokban élő középkorú azaz nem kifejezetten idős nőkre vonatkoznak.

Milyen hatással vannak a hormonok az emlődaganatra? Ha a daganat sejtjeiben vannak működő receptorok ez az ún. A nemi hormonok pedig serkentik a sejtosztódást. Rosszindulatú emlődaganat hormonkezelés tehát a hormonok problémát jelentenek, hiszen fokozzák a rosszindulatú sejtek osztódását.

A kutatók megállapították, hogy a hormonterápia nem volt szignifikáns negatív hatással az elhízott nőkre annak ellenére, hogy az elhízás szintén a posztmenopauzális mellrák egyik kockázati tényezője. A kutatók azt tanácsolják a nőknek és az orvosoknak, hogy a lehetséges előnyök és kockázatok függvényében hormonkezelés alaposan a hormonterápia alkalmazásának lehetőségét. A hormonkezelés alternatívái — például a kifejezetten erre hormonkezelés étrend-kiegészítők — biztonságos és sok esetben ugyanolyan hatékony megoldást jelentenek.

Transznemű Vagyok: Az Átalakulás (Orvosi vizsgálatok, Hormonterápia, Szakvélemények, Okmánycsere)

A Femarelle — amint ezt számos tanulmány igazolja — hatékony és biztonságos alternatív megoldás a menopauza okozta tünetek kezelésére.