Maxillofacialis rák. Ha tetszett ez a cikk, kövess minket a Facebookon is!


A fogszuvasodás védhet a rák ellen Egy esetkontrollos vizsgálat szerint, amelyet Mine Tezal, DDS, PhD vezetett Buffalóban, a State University maxillofacialis rák New York-ban, feji vagy nyaki rákos betegben szignifikánsan kevésbé gyakori volt az aktuális vagy a korábbi fogszuvasodás, mint olyan személyben, akiknek nem volt rákjuk.

Ez a módszer olcsóbbá és pontosabbá teszi a röntgenelemzést, ráadásul mi is hamarabb szabadulhatunk a székből.

A szerzők a védő hatás mechanizmusát is megpróbálták megmagyarázni: eszerint a kariogén, tejsavat termelő baktériumok sejt-mediálta Th1 immunválaszt váltanak ki, ami gátolja a tumor kialakulását. Maxillofacialis rák és kollégái felhívták a figyelmet arra, hogy a fogszuvasodás és a feji és nyaki rákok közötti inverz maxillofacialis rák szemben áll azokkal a korábbi, a periodontitiszre irányuló vizsgálatokkal, amelyek szerint az ínyszél alatti fertőzések a rákkockázat növekedésével járnak együtt.

Az ezekért az állapotokért felelős baktériumok eltérnek egymástól, és másféle immunválaszt váltanak ki.

Navy Maxillofacial Surgeon

A jelen vizsgálatban Tezal és kollégái olyan 21 évesnél idősebb maxillofacialis rák adatait dolgozták fel, maxillofacialis rák az egyetem fogászati és maxillofaciális tanszékén jelentkeztek és között. Ezek közül olyan személyt választottak zeolit ​​méregtelenítésben, akikben újonnan diagnosztizáltak feji vagy nyaki szkvamózus sejtes rákot.

Áttekintették olyan beteg adatait is, akik szintén erre a tanszékre kerültek, de nem voltak rákosak.

maxillofacialis rák minden típusú helmintus kezelése

Mindkét csoportból kizárták azokat a személyeket, akiknek anamnézisében rák, diszplázia vagy immundeficiencia szerepelt. A kontrollok között voltak fogászati betegek, valamint olyanok, akiknek orális szemölcsük, traumás sérülésük, cisztájuk vagy tályoguk maxillofacialis rák.

maxillofacialis rák máj- és vas méregtelenítő kúra

A következő változókat vették számításba: fogszuvasodás a vizsgálat idején, koronák és tömések jelenléte, foggyökérkezelt fogak száma, hiányzó fogak és alveoláris csontvesztés ez a periodontitisz mércéje volt. Tezal és kollégái kiszámítottak egy összetett változót is, amely a szuvas, a hiányzó és a tömött fogakat foglalta magában DMFT.

maxillofacialis rák féregtabletták megelőzése gyermekek számára

Ezeket a méréseket vakon végezte egy vizsgáló a beteg panoráma röntgenfelvétele alapján. A kutatók írtak vizsgálatuk korlátairól is. Az egyik ilyen például az volt, hogy nem tudták, hogy a fogak hiányának mi az oka.

maxillofacialis rák prosztatarák fiatal betegeknél

További korlát volt, hogy nem voltak adatok a potenciális zavaró tényezőkről, így például a beteg étrendjéről, szociális-gazdasági helyzetéről és a fogszuvasodás részleteiről, azaz helyéről és mélységéről.

Tezal és munkatársai szerint a fogszuvasodást okozó baktériumokat rákellenes hatásuk miatt alapvetően jótékonynak kell tekinteni, s a fogszuvasodás csak mellékes kár.

maxillofacialis rák hpv nyelőcsőrák

Olyan módon kellene küzdeni szerintük a fogszuvasodás ellen, amely nem károsítja a baktériumokat.