Mutált vastagbélrák, A vastagbél rosszindulatú megbetegedése: a vastagbélrák


mutált vastagbélrák

A végbél- és a vastagbélrák összeállítás kezdőoldala A Szingapúri Ráktudományi Intézet kutatói által vezetett tanulmány kimutatta, hogy a PRIMA-1met nevű kis molekulájú gyógyszer hatékonyan gátolja a vastagbél ráksejtjeinek növekedését. Ez a vegyület a meghibásodott mutálódott pat aktiválja, és ezáltal segíti elő a ráksejtek pusztulását.

mutált vastagbélrák

A vegyület ígéretes aktivitást mutatott különféle ráktípusok ellen a preklinikai vizsgálatok folyamán, és gyógyszerbiztonsági szempontból is jónak bizonyult - írja cikkében az Origo.

Bízunk abban, hogy a kemoterápiával együtt alkalmazva hatékony szer lesz a vastagbélrák ellen" - mondta Chng Wee Joo professzor, a kutatások vezetője. A p53 a jövőben egészen biztosan a rákkutatás egyik kulcsszereplője marad.

mutált vastagbélrák

Az elmúlt 10 év során mutált vastagbélrák, hogy a fehérje szerepe sokkal összetettebb, mint korábban gondolták: a sejtciklus és mutált vastagbélrák apoptózis befolyásolásán kívül például az őssejtek újraprogramozásában, illetve az anyagcsere vagy az immunválasz szabályozásában is szerepet játszik. A jövőbeli terápiás próbálkozásoknak vezető rákkutatók szerint nem a p53 célbavételére kell törekedniük, hanem inkább azokat az elváltozásokat kell szelektíven és specifikusan megcélozniuk, amik a p53 működésének elromlását eredményezik.

mutált vastagbélrák

Erre az irányra jelent példát a szingapúri szakember újfajta terápiás megközelítése is. Tisztelt Olvasónk!

Felhívjuk a figyelmét, hogy anyagaink tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, így nem adhatnak választ minden olyan kérdésre, amely egy adott betegséggel vagy más témával kapcsolatban felmerülhet, és főképp nem pótolhatják az orvosokkal, gyógyszerészekkel vagy más egészségügyi szakemberekkel jóindulatú papilloma a torokban személyes találkozást, beszélgetést és gondos kivizsgálást.

Legfrissebb anyagaink: Miben különböznek a vastagbélrák korai és előrehaladottabb stádiumainak tünetei?

mutált vastagbélrák

Miben térnek el leginkább a végbélrák és a vastagbélrák mutált vastagbélrák