Vastagbélrák jama. Mennyire sürgős a kolonoszkópia, ha pozitív a székletvér-teszt? | dombtetovendeghaz.hu


Májbántalom ellen is Az aszpirin már ma is kiemelt helyet vastagbélrák jama el a házipatika gyógyszerei között.

vastagbélrák jama légzési papillomatosis mellékhatások

Kisdózisú napi használata segít a szívroham és a vastagbélrák jama megelőzésében, ezen felül fájdalmat és lázat csillapít. Korábbi tanulmányok megállapították, hogy az aszpirin csökkenti a vastagbélrák kialakulásának veszélyét, a Journal of the American Medical Association JAMA című szaklapban megjelent legutóbbi vizsgálat eredményei szerint pedig megelőzheti a vastagbélrák miatti halálozást is.

Megjelenés:

Andrew Chan, a bostoni Harvard Egyetem kutatója és munkatársaivastagbélrákos férfinál és nőnél tanulmányozták az aszpirinszedés hatását. A vizsgálatban résztvevő embereknél a tumor nem terjedt még át a test más részeire.

vastagbélrák jama méregtelenítse a csapot

A kutatók úgy találták, hogy azok, akik a kór megállapítása után aszpirint kezdtek szedni, csaknem 30 százalékkal kisebb valószínűséggel haltak meg a tumor miatt, mint azok, akik nem szedtek aszpirint.

Az aszpirint vastagbélrák jama emberek ráadásul más okból is 21 százalékkal kisebb eséllyel haláloztak el a több mint két évtizedig tartó tanulmány ideje alatt. Chan hozzátette, hogy az aszpirin vélhetően a gyulladást és a sejtosztódást támogató ciklooxigenáz-2 COX-2 nevű enzim gátlásával fejti ki hatását.

Sok tumornál megfigyelhető a COX-2 bősége — mondta Chan. Előnyei mellett azonban az aszpirin súlyos gyomorvérzést is okozhat. A csoport szerint további, alaposan ellenőrzött klinikai vizsgálatok szükségesek, mielőtt a gyógyszer rutinszerű szedését javasolnák a vastagbélrákos pácienseknek.

vastagbélrák jama képek a szívférgekről

A vastagbélrák a tüdőrák után a második vezető rákos halálok az Egyesült Államokban, a Nemzeti Rák Intézet adatai szerint idén mintegy 50 ezer amerikai életét oltja ki.